Annejet Rümke werd geboren in Utrecht groeide op in Den Haag  en woont sinds haar studie op een schip in Amsterdam. Ze is ruim 30 jaar antroposofisch arts en heeft een eigen consultatieve praktijk in Amsterdam en in Egmond aan den Hoef.

Na haar artsexamen en huisartsenopleiding werkte ze sinds 1985 vele jaren in zowel volwassenen- als kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook was ze 4 jaar schoolarts op een vrije school voor basisonderwijs. Sinds 1994 heeft Annejet een eigen consultatieve praktijk, waar ze zowel met volwassenen als kinderen werkt. Ze heeft veel ervaring met coaching en behandeling van mensen met burnout, chronische vermoeidheid en psychosomatische vragen. Maar ook mensen die leven met de gevolgen van trauma of met autisme, stemmingswisselingen en terugkerende psychosen komen naar de praktijk. Annejet geeft ouderbegeleiding voor ouders van autistische, hoogbegaafde en erg gevoelige kinderen en begeleidt echtparen (en ex-paren) die beter met elkaar willen communiceren.

Annejet is in de loop der jaren opgeleid en werkzaam geweest in antroposofische geneeskunde, kinder- en volwassenenpsychiatrie, relatie- en gezinstherapie, hypnotherapie, Voice Dialogue, Mindfulness, Hart Coherentie en Focussing. Ook volgde ze in 2009 en 2010 een fulltime opleiding Storytelling in Engeland.

Sinds 2010 heeft  Annejet een oude belangstelling weer opgepakt en zich intensief verdiept in de werking van voeding als geneesmiddel. Hiervoor komen mensen met overgewicht naar haar toe, maar ook mensen die juist veel moeite hebben om aan te komen en mensen met vermoeidheid, hoofdpijn, darmklachten en andere medische klachten waarbij voeding een rol speelt. Daarbij maakt ze onder andere gebruik van het Metabolic Balance Voedingsplan.

Naast arts is Annejet Rümke al vele jaren een veelgevraagd docent en trainer in binnen en buitenland, onder meer op het gebied van reguliere en antroposofische psychiatrie,  antroposofische geneeskunde, gesprekstechnieken en professionele attitude van vaktherapeuten en andere professionals in de gezondheidszorg. Daarnaast geeft zij weekend- en weekcursussen innerlijke ontwikkeling naar aanleiding van het werk met verhalen. Ze werkt daarbij samen met verschillende vaktherapeuten.

Annejet Rümke geeft regelmatig voordrachten en workshops op het gebied van zelfontwikkeling, werken met beelden en verhalen, en voeding voor het lijf, voeding voor de ziel.

Zij is auteur van twee boeken:

Verkenningen in de psychiatrie een holistische benadering. 630 blz. Uitg. Christofoor, Zeist, 2004,  3e, herziene, druk verwacht in 2014  (vertaald in het Russisch in twee delen in 2011 en 2012)

En

Als een Feniks uit de As, herstellen en voorkomen van Burnout, een oefenboek. 319 blz Uitg. Christofoor, Zeist dec 2008, In herdruk,ook vertaald in het Duits 2012

in 2014  verschijnt Hooggevoelig? Weerbaarheid en intuitie bij  uitg.Christofoor, Zeist en in 2015 een boek over Autisme bij normaal begaafde kinderen

Laila Holwerda woont sinds 2000 in Pieterburen,

Noord-Groningen


Laila is opgegroeid in de randstad, is afgestudeerd maatschappelijk werker en vrouwenwerker.

Daarnaast is zij therapeutisch begeleider.Laila heeft een eigen praktijk in Pieterburen en werkt tevens in een antroposofische instelling voor jong volwassenen en kinderen met een beperking.Laila heeft na haar studie gewerkt als groepsbegeleider in het vrouwencentrum in Zaandam, ze heeft gewerkt als meiden, volwassen en kinderwerker in verschillende buurthuizen.

Laila heeft veel ervaring in het werken met groepen en individuele coaching.Laila heeft in binnen en buitenland gewerkt met verschillende visies op gezondheid en welbevinden.

Zij is opgeleid in traditionele, inheemse manieren van jezelf ontwikkelen, gezondheid en in de wereld staan.

De verbondenheid met de natuur, het contact dat wij hebben met alles wat ons voedt is haar uitgangspunt in haar werk.Creativiteit is een van de pijlers binnen haar werk:

Laila heeft 10 jaar gewerkt als muzikant en singer/songwriter en werkt al jaren op een creatieve manier met natuurlijke producten: spinnen, vilten, weven,quilten en zet deze technieken en ervaring nu in tijdens haar werk als coach en in de groepen waarmee ze werkt.

Werken met Laila is niet alleen praten: maar ook je eigen creativiteit ontdekken en daarmee gaan werken.

Ook heeft Laila verschillende trainingen gevolgd in storytelling en geeft nu les in binnen- en buitenland in het werken met verhalen en beelden.Laila geeft regelmatig workshops in het werken met verhalen, zowel aan hulpverleners die met verhalen willen leren werken als aan mensen die aan zichzelf willen werken middels beelden en verhalen.Laila kwam in aanraking met Metabolic Balance doordat ze zelf gezondheidsklachten had, overgewicht en regelmatig hoofdpijn. Door het plan te volgen is Laila niet alleen veel vitaler geworden, en keurig op gewicht, zij raakte gefascineerd door wat voeding in ons leven betekent. Wat is voeding nog meer dan eten? Hoe voeden we ons eigenlijk?

Daarnaast kwamen er in haar praktijk en haar omgeving steeds meer mensen met gezondheidsklachten die  tevens op sociaal, emotioneel gebied vastliepen.

De verhouding tussen deze klachten was voor Laila aanleiding om zich meer te gaan richten op voeding. Ze is nu bezig met de opleiding tot voedingsdeskundige en heeft de metabolic balance training afgerond.Annejet                                             Laila

      Contactcontact.htmlcontact.htmlshapeimage_2_link_0
     Agendaagenda.htmlagenda.htmlshapeimage_3_link_0
     Wie zijn wij?shapeimage_4_link_0
 Lokatie GroningenLokatie_Groningen.htmlLokatie_Groningen.htmlshapeimage_5_link_0
 Lokatie NoordhollandLokatie_NH.htmlLokatie_NH.htmlshapeimage_6_link_0
      Homehome__thuiskomen_in_je_lijf.htmlhome__thuiskomen_in_je_lijf.htmlshapeimage_7_link_0