Het Metabolic Balance Voedingsplan, biedt U

een persoonlijk voedingsplan met gewoon, gezond eten

aangepast aan uw persoonlijke situatie en doelenIedereen die zich lekkerder wil gaan voelen en zijn of haar gezondheid en vitaliteit wil verbeteren kan het Metabolic Balance voedingsprogramma gaan doen.

U zult al snel merken dat U zich stukken beter voelt.


Speciaal als U overgewicht heeft, niet goed begrijpt waarom U te zwaar bent en het maar niet lukt om af te vallen geeft het Metabolic Balance programma een verrassend veel  beter resultaat dan veel andere methodes.

Ook als U chronische klachten heeft als vermoeidheid, hoofdpijn, verteringsproblemen of stijve, pijnlijke gewrichten dan geeft het volgen van dit programma vaak een snelle verbetering.

Bij  hypoglykemie of Diabetes II is Metabolic Balance eveneens geschikt.


Het Metabolic Balance voedingsprogramma is gebaseerd op zich steeds vernieuwende wetenschappelijke inzichten. Het is al voor tienduizenden mensen in de hele wereld een hulp geweest bij het omschakelen naar een gezondere leefstijl en om een gezond gewicht en toename van vitaliteit te bereiken en behouden.


Door om te schakelen naar deze manier van eten wordt in korte tijd de suikerstofwisseling gestabiliseerd en komen Uw hormonen en  de grote orgaansystemen van het lichaam weer in balans. Doordat darmen, lever en nieren beter gaan werken, worden de voorwaarden gecreëerd waarop het hormoonstelsel, immuunsysteem, het hart en de bloedvaten en ons stresssysteem weer optimaal kunnen gaan functioneren. U zult daardoor niet alleen afvallen, maar zich snel beter en vitaler voelen dan in een lange tijd daarvoor. Ook de concentratie, spankracht en weerstand tegen ziekten neemt vaak spectaculair toe.


Het Metabolic Balance Voedingsprogramma bestaat uit een algemeen deel en een persoonlijk voedingsplan dat is aangepast aan uw persoonlijke situatie en doelen. Het algemene deel van het programma kent acht basisregels. Deze houden o.a in dat u drie keer per dag eet, met steeds minstens 5 uur tussen de maaltijden en dat u minstens 3 liter water per dag drinkt. Het persoonlijke deel van het programma vertelt u welke voedingsmiddelen u kunt eten en in welke hoeveelheid..

Als U besluit het Metabolic Balance voedingsprogramma te gaan doen krijgt u na de intake Uw voedingsplan. In de weken en maanden daarna houdt u zich aan de basisregels en eet alleen de producten van uw persoonlijke voedingsplan in een voor u berekende hoeveelheid, combinatie en afwisseling.

Hoe werkt het Metabolic Balance programma?

Metabolic Balance is een voedingsprogramma in vier fasen. Het voedingsprogramma wordt voor U persoonlijk gemaakt en betekent een manier van eten die afgestemd is op Uw persoonlijke stofwisseling, Uw wensen en Uw streefgewicht. Het houdt dus rekening met Uw lichaamsbouw, gezondheid en evt klachten.


U eet normale natuurlijke voeding, waarin afhankelijk van Uw persoonlijke plan vele soorten groenten en fruit, zuivel en of sojaproducten, vlees, vis, eieren, bonen, paddenstoelen, roggebrood, havermout, rijst en andere producten zijn opgenomen. Zowel vegetariërs als vleeseters zullen baat hebben bij  dit programma.De meeste mensen die Metabolic Balance gaan doen voelen zich in verrassend korte tijd veel beter. Ze blaken van energie en bereiken al snel een sterke verbetering van hun gezondheid en een stabiel en gezond gewicht.Is het Metabolic Balance programma een dieet?

Ja en nee. Ja, in de zin dat het Metabolic Balance programma een sterke verandering van voedingsgewoonten inhoudt, waarbij U zich in de eerste fasen precies aan de regels van Uw persoonlijke plan houdt.

Nee, in de zin dat het niet om een onnatuurlijk manier van eten gaat. Er komen geen shakes en poedertjes aan te pas, U eet voldoende en regelmatig, en uitsluitend normaal verkrijgbare natuurlijke voeding. Hiermee krijgt U de voeding die U nodig heeft in de juiste samenstelling binnen.

U leert met het Metabolic Balance programma om op een natuurlijke en gezonde manier te koken en eten.

Naarmate Uw stofwisseling meer in balans komt leert U ook weer zelf waar te nemen wat goed voor U is en wat U beter niet, of niet te vaak kunt eten.

Metabolic Balance betekent voor veel mensen een voedingsverandering die leidt tot blijvend gezonder eten en daarmee tot blijvend behoud van een gezond gewicht en een grotere vitaliteit.


Hoe werkt het Metabolic Balance programma in onze praktijk?


De eerste stap is een open informatieavond of telefonisch informatiegesprek


Als U denkt dat het Metabolic Balance programma wat voor U is volgt de intake:

U krijgt een uitgebreide vragenlijst

Er wordt bloedonderzoek aangevraagd.


We beslissen gezamenlijk op grond van deze intake of U wilt starten en wij Uw programma gaan aanvragen.


Na ongeveer een week kunt U dan starten met Uw persoonlijke voedingsplan


U gaat de vier fasen van het Metabolic Balance voedingsprogramma volgen en zult zich snel en heel stuk beter voelen en indien gewenst gaan afvallen.

      Homehome__thuiskomen_in_je_lijf.htmlhome__thuiskomen_in_je_lijf.htmlshapeimage_1_link_0
 Thuiskomen thuiskomen.htmlthuiskomen.htmlshapeimage_2_link_0
 Metabolic Balanceshapeimage_3_link_0
    De vier fasenDe_vier_fasen.htmlDe_vier_fasen.htmlshapeimage_4_link_0
     ErvaringenErvaringen.htmlErvaringen.htmlshapeimage_5_link_0
 Individueel trajecthttp://www.google.com/Individueel_traject.htmlIndividueel_traject.htmlshapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1
    Groepstrajecthttp://www.google.com/Groepstraject.htmlGroepstraject.htmlshapeimage_7_link_0shapeimage_7_link_1
   Kind en voedingkind_en_voeding.htmlkind_en_voeding.htmlshapeimage_8_link_0
 Veel gestelde vragenVeelgestelde_vragen.htmlVeelgestelde_vragen.htmlshapeimage_9_link_0
    ProcedureProcedure.htmlProcedure.htmlshapeimage_10_link_0
Kosten en vergoedingKosten_en_vergoedingen.htmlKosten_en_vergoedingen.htmlshapeimage_11_link_0
  Links en literatuurLinks_en_literatuur.htmlLinks_en_literatuur.htmlshapeimage_12_link_0